Pagina's

woensdag 30 november 2011

Holiday wishes

Nog een kerstkaartje die al een tijdje geleden is gemaakt. Ik heb weer een stempeltje van Eline Pellinkhof gebruikt. Wat restpapiertjes en bling.
Veel hebben die schattige meisjes niet nodig op een kaart.
Fijne avond nog!

maandag 28 november 2011

Sterkte

Vandaag een condoleance-kaartje gemaakt. Een vriend van vroeger heeft van de week zijn vader verloren, en daar staan we natuurlijk even bij stil.
De tulpenstempel in het midden heb ik eerst gestempeld en daarna gemaskerd. Toen nog twee keer de tulpenstempel ernaast gestempeld en die geëmbosd. Met een wit potlood heb ik de middelste tulp accenten gegeven zoals zij ook vaak doet. De foto is helaas wat vaag door het sombere weer, maar jullie krijgen het idee.


zondag 27 november 2011

Wat geef je aan....

...een oma die alles al heeft? Gisteren kwam ik op het idee. Een lekkere stevige boodschappentas.
Lekkere fleurige stofjes gebruikt van de Ikea. Met binnenin een zakje en natuurlijk mijn eigen labeltje.


We hebben hem gevuld met appels en mandarijnen. En zo aan mijn oma gegeven. Getuige van de drie dikke zoenen die ik kreeg van haar was ze er erg blij mee :-)

zaterdag 26 november 2011

Logeerpartijtje

Twee weken geleden kwam Evelien haar grote vriendin Eefje bij ons logeren. Ik had een viltpakketje gekocht bij de Action zodat de meiden fijn konden knutselen.
Ze leerden borduren, en kijk eens hoe geconcentreerd dat gaat.

De harten die de meiden maakten werden versierd met glitters en letters. En ook de uiltjes die we gemaakt hadden werden mooi versierd. Nu heeft Evelien een hele mooie hanger in haar kamer.
Met een lief uiltje.

En een mooi hart.

Een heel mooi kunstwerk aan de muur, helemaal zelf gemaakt.

vrijdag 25 november 2011

Zwarte piet

Van de week heb ik lekker weer eens de haaknaald erbij gepakt. Ik heb twee leuke pietjes gemaakt:
Zijn ze niet schattig? En het allerleukste is dat je ze op je vingers kan doen. Leuk voor tijdens een verhaaltje over Sinterklaas.

Het patroon van Roze Piet komt hier vandaan. Bij Groene Piet heb ik de laatste meerdering naar 24 steken niet gedaan. Dan wordt hij echt te groot voor kindervingertjes, vandaar dat die wat slanker is. Ik vond zelf de gehaakte veer,de kraag en de witte oogjes niet zo leuk. Dus heb ik dat wat aangepast, maar borduur dan wel de oogjes en het mondje er al op als je net met het hoofd klaar ben. Als laatste het veertje en een kantje als kraag gebruikt. En Zwarte Piet is Zwarte Piet niet zonder een paar oorbellen. Bij deze winkel had ik op de Kreadoe een zakje met gekleurde ringen gekocht. De goudkleurige heb ik aan Piet zijn hoofdje vastgemaakt.

De twintig minuten die de mevrouw aanhoudt volgens het patroon klopt ook niet hoor, of je moet echt megasnel kunnen haken. Ik zou er zeker een uurtje of twee voor uittrekken. Maar het resultaat is zoooo leuk, ik word zelf vrolijk van deze lieve Pietjes :-)


donderdag 24 november 2011

We gooien er....

...nog eens een kerstkaartje door ;-)
Het meisje nog eens een keer gestempeld op patroonpapier, de kleertjes uitgeknipt en op het stempelafdrukje geplakt. Het ovaaltje is ook een stempel, geleend van mijn dinnetje.
Morgen maar eens wat Sinterklaas-achtigs, iets met een patroontje ;-)


woensdag 23 november 2011

Happy birthday

Van de week heb ik twee verjaardagskaarten gemaakt. Eerst color core cardstock door de cuttlebug gehaald en het leuk opgeschuurd.
Lintje erom, met de dymo een tekstje gemaakt. De taart heb ik op hetzelfde cardstock gestempeld die embost is, maar dan op de achterkant en ingekleurd met gelpennen. Vlug kaartje, maar wel leuk resultaat (al zeg ik het zelf)



dinsdag 22 november 2011

Feestje!

We hadden weer een feestje hier in huis. Afgelopen zaterdag werd onze Laurens alweer 2 jaar! Natuurlijk zongen we hem wakker, en dit keer schrok hij er niet van ;-)
Van zijn zus kreeg hij het eerste kadootje, het inpakpapier vond hij prachtig. Hij heeft zeker tien minuten auto geroepen voordat hij door had dat dat papier er ook nog af kon.

We zijn maar verhuisd naar Eef haar kamer om kadootjes uit te pakken. Daar konden we gezellig met zijn allen op het bed zitten.

En grote broer Mike, hielp ook lekker mee met het uitpakken. Wat een verwennerij.

Beneden hing natuurlijk de verjaardagsslinger weer. Ik heb hem eens aan de muur gehangen zodat ik hem eens goed op de foto kreeg. De letters van Laurens kan ik veranderen naar Evelien of Michael. Puur toevallig hebben onze kindjes alledrie 7 letters in hun naam.

Ziehier onze pretletter.

Toen kwamen de neefjes op visite en hebben we het feest verplaatst naar de intocht van Sinterklaas. Ze zijn verwend met kadootjes en heel veel pepernoten. En als klap op de vuurpijl nog even met de pieten op de foto.

Oeps, waren we nog vergeten om de jarige job erbij te zetten. Hij mocht alleen, maar ik denk niet dat hij het heel erg leuk vond zo.

Als laatste hebben we de pieten nog even uitgezwaaid.


En keerden we weer terug naar huis. Het was een mooi klein maar gezellig feestje.

zondag 20 november 2011

Kerstkaartje

Een simpel kerstkaartje gemaakt dit keer. De kerstboompjes heb ik uitgeknipt uit een van de kerstblokken van de Action. De kerstpapiertjes allemaal beinkt met rood. En het geheel afgemaakt met leuke bloemetjes en (uiteraard) wat bling.
De tekststempel is van een heel vel met tekststempels met kerstteksten van Eline Pellinkhof. Morgen een berichtje over Laurens zijn tweede verjaardag.

dinsdag 15 november 2011

Pietenpakjes

Gisteren heb ik pietenpakjes genaaid voor de knuffels Puk en PomPom van de school. Puk is van de peuters en PomPom van de kleuters. Met drie kleuterklassen zit je dus wel een tijdje aan de naaimachien.

De kinderen waren wel heel blij met de pietenpakken, nu kunnen Puk en PomPom ook helpen als hulppiet. Deze pakjes passen ook op een redelijk grote knuffel, het patroon kan je hier vinden.


vrijdag 11 november 2011

Lovebirds

Voor mijn vriendinnetje die vandaag 6 jaar getrouwd is:
Het achtergrondje is gemaakt met vier kleuren color core cardstock. Eerst op een vel van 9x14 geplakt en daarna door de Cuttlebug heen gedraaid met een embossingfolder. Het stempeltje is mijn nieuwste aanwinst, wat een schatjes zijn deze parkietjes he?
Fijne dag nog.


woensdag 9 november 2011

Kerstkusjes

Een kaartje gemaakt met stempels van Eline Pellinkhof. Toen ik nog 3D kaarten maakte was ik altijd al weg van haar leuke beestjes, fijn dat er nu ook stempels van zijn.
De kerstbomen zijn van een stempelvel van Hero Arts, die heb ik gestempeld op design papier en daarna uitgeknipt. Op de ballen heb ik bling geplakt. Het meisje is ingekleurd met copics, de randjes van de jas en muts zijn met Tulip verf ingekleurd. Dat geeft een beetje een sneeuweffect.
Morgen nog een kerstkaart om een beetje in de stemming te komen ;-)
Fijne avond nog!

dinsdag 8 november 2011

Geboortekaartje

Een geboortekaartje gemaakt voor een dame die al een maand geleden bevallen is *bloos*. Nou ja beter laat dan nooit zeg ik dan maar ;-)
Het papier komt van de Hema vandaan. Het touwtje is nep-bakerstwine ;-) die heb ik gemaakt met behulp van deze tutorial.

Aan de binnenkant een heel oud stempeltje gebruikt, volgens mij heet dit merk Ukkies. Deze heb ik al een aantal jaartjes in mijn bezit, een goude oude noem ik het ook wel want hij blijft leuk!

Dan heb ik nog geprobeerd om een close-up te maken van het spiegeltje, de tekst heb ik erop gestempeld, een hartjessticker van de Zeeman als puntje op de i en met een marker de naam van de pasgeborene erop geschreven. Dat maakt een kaart toch wat persoonlijker.

De spiegeltjes met kiekeboe erop gestempeld heb ik te koop. Vijf stuks voor slechts 50 cent.
Fijne avond nog!