Pagina's

maandag 30 april 2012

Een kaartje (#22)

Deze heb ik vorige week gemaakt:
Het meisje is zo lief dat ze verder niet veel nodig heeft.

zondag 29 april 2012

Wij wensen...

...iedereen een goede verkoop en/of inkoop op de vrijmarkten vanavond en morgen.
Wij zijn er iig klaar voor, de auto staat vol gepakt met spullen, en morgen rond vijf uur gaat de wekker zodat we een goed plekje kunnen bemachtigen op het Raadhuisplein in Heerhugowaard.
De oranjekoorts is hier al toegeslagen, hihihi. Veel plezier allemaal!!

vrijdag 27 april 2012

Hoesje (#21)

Mijn oma heeft sinds kort een mobieltje, nou is ze iemand die nooit wat weg gooit wat ze misschien nog wel kan gebruiken, dus had ze wel een plastic zakje over die er mooi omheen pastte.
Gisteren heb ik daarom een leuk verlopend katoentje uitgezocht en een hoesje voor haar mobiel gehaakt.
Een gezellig bloemetje erop en klaar. Nu maar hopen dat oma er blij mee is.

dinsdag 24 april 2012

Laurens en Jacob (#20)

Van Katoen is een organisatie die hele mooie patronen verkoopt voor een goed doel. Als ik het goed begrepen heb stopt de verkoop van de patronen half mei, dus als je er nog eentje wilt dan zou ik er snel bij zijn. De patronen zijn namelijk ontzettend goed beschreven, en ze passen prima!
Gisteravond heb ik de Jacob-broek genaaid voor Laurens. Hij komt in meerdere versies. Ik heb de versie met een nepgulp en opgestikte zakken gemaakt.
Kiekeboe!!

Ja mama, ik heb spierballen!

Beetje overbelicht, maar zo zijn wel alle naden te zien die je doorstikt.

Lekker kontje!

Ziet er een beetje bol uit bij zijn kontje, maar dat komt natuurlijk door de luier, hahaha.
Alle patronen van Van Katoen zijn hier te koop.


maandag 23 april 2012

Jaaaaaaaaaaa

Ze kan het hoor:
Eindelijk op twee wielen fietsen:

Niets kan haar meer stoppen:

Onze mooie kanjer!


zondag 22 april 2012

Tasjes (#19)

We hadden vandaag feest van twee meiden. Twee zusjes zelfs die het heel erg leuk vinden om winkeltje te spelen. En wat heb je nodig als je gaat winkelen? Juist, een tas:
Dit keer niet de eerste letter van hun naam erop, omdat de dames allebei dezelfde letter hebben. Maar een leuke applicatie.

Ik heb ergens gelezen dat je een applicatie erop zet door er een vochtige doek op te leggen. Dan de strijkbout erop, tot je de boel niet meer hoort sissen. En het geheel laten liggen tot de doek echt droog is. Ze zaten echt muurvast vanmorgen.


De tasjes heb ik gevoerd met een retro-stofje.

En daarna gevuld met leuke mini-boodschappen.

Gelukkig bleef na het boodschappen doen ook nog wat geld over in hun nieuwe portomonneetjes :-)

donderdag 12 april 2012

Nieuwe tas (#18)

Een nieuwe tas, helemaal zelf bedacht en gemaakt. Van een oude spijkerbroek en stofjes die ik nog in mijn voorraad had liggen.
Hij is 25 cm. breed en 30 cm. lang, met een vierkante bodem erin.

Een leuk gebloemd retro-stofje die ik van mijn tante heb gekregen.

Met binnenin zakjes waarin ik mijn mobiel o.a. kan stoppen.

En aan de voorkant een ritszakje, die was heel makkelijk voor mijn OV-kaart toen ik dinsdag een dagje Amsterdam had gedaan.

Met sleutelhangers voor het hengsel. Het hengsel daar heb ik drie stukken stof in elkaar gevlecht. Het is een ideaal tasje voor een dagje winkelen. Alleen jammer dat ik ben vergeten om mijn labeltje erin te naaien...........beetje dom ;-)

dinsdag 10 april 2012

Kringlooptas (#17)

Ik had nog meer van het leuke retro-stofje over die ik gisteren heb laten zien. En aangezien je van tassen nooit genoeg kunt hebben, pakte ik de beschrijving van de kringlooptas er nog eens bij:
En opgevouwen ziet hij er zo uit:

Lekker makkelijk om extra in je tas te hebben voor de boodschappen.

maandag 9 april 2012

Een tasje van katoen (#16)

Een paar maanden geleden deed Eloleo een oproep op haar blog om tasjes te maken voor het event van Van Katoen. Ik had het patroon al uitgeprint, en de stof al klaargelegd die ik ervoor wilde gebruiken. Ze wilden graag 750 boodschappentasjes hebben. Maar voor ik het wist hadden ze er al genoeg!! Dus maakte ik er evengoed twee om weg te geven:
Ik heb een retro-stofje gebruikt, om lekker vrolijk van te worden. Ideaal als extra boodschappentasje in je gewone tas. Een handdoek en badpak zouden er ook inkunnen voor naar het zwembad. Aangezien het tasje van katoen is kan hij makkelijk in de wasmachien :-)  Eén geef ik weg aan één van mijn facebookvrienden die ik belooft heb om een kadootje te maken in 2012. De ander daar denk ik nog even over na, misschien houd ik hem zelf wel....

woensdag 4 april 2012

Paas-cakejes

Michael kwam gistermiddag thuis met de mededeling dat hij vandaag een paasontbijt op school had. En of ik alsjeblieft cakejes kon maken voor de klas. Ja tuurlijk wilde ik dat, alleen ging het in de middag niet meer lukken. Nadat de kids op bed lagen ben ik aan de slag gegaan. Ik maakte cake-jes volgens dit recept. Als je deze geprobeert hebt hoef je ook geen ander recept meer te proberen, heeeerlijk!
Daarna pakte ik een zak met pure chocolade-eitjes, en stak in het midden van elk cake-vormpje met beslag een eitje.
Gewoon helemaal naar beneden duwen tot het eitje op de bodem staat. Bakken volgens het recept en dan krijg je dit resultaat:

De volgende keer leg ik de eitjes plat, heb je helemaal een surprise-ei, hihihi. In ieder geval waren de cakejes heel lekker, en de eitjes blijven in hun originele vorm in het cakeje. Ze smelten niet door de oventemperatuur (vond ik zelf ook verrassend). Misschien een leuk idee voor het paasontbijt. Met als tip om ze te bakken als de kids op bed liggen, dan mag je helemaal zelf de beslagkom uitlikken ;-)


maandag 2 april 2012

Scrunchie (#15)

Tenminste............volgens mij noemde we deze elastieken vroeger scrunchies. Toen waren ze nog van stof. Zie hier de gehaakte versie:
Ik heb hem gehaakt met verlopend garen. Ze zijn best snel klaar, deze is in ongeveer anderhalf uur gehaakt. En in de mooie lange haren van Eef ziet het er hartstikke leuk uit:

Ik heb de scrunchie gehaakt volgens dit patroon. Misschien dat ik er nog een aantal ga haken voor de koninginnedagmarkt, die komt er ook alweer bijna aan.

zondag 1 april 2012

Spijkerbroek (#14)

Ik heb een spijkerbroek genaaid voor Laurens, het laatste projectje op mijn oude naaimachien.
Met de knieën binnenstebuiten gekeerd.

En alles met dubbele stiksels groen.

De zakjes heb ik ook nog omgeklapt voor een grappig effect. Laurens staat hier net alsof hij gefouilleerd moet worden, hahaha.

Van dichtbij. Achteraf zou ik de knieën met dubbele stof doen, maar dat bedacht ik me pas toen de broek al bijna in elkaar zat. Voor een volgende dan maar, en voor nu hopen dat de knieën niet te snel gaten vertonen :-)


Lente-tafereeltje (#13)

De etagere kon wel weer wat lentespul gebruiken na al die mooie dagen vorige week. Ik haakte een grasmatje, wat ik per ongeluk teveel opvulde en een heuveltje werd ;-). En ik haakte het schaapje uit de kerststal van Christel Krukkert. Toen nog wat bloemen die op ijzerdraad staan in het heuveltje gestoken en dan krijg je dit resultaat:
Dat ziet er behoorlijk lente-achtig uit.

Van de andere kant gezien. En als je dat schaapje bij de rest van de kerststal zet, ziet het schaapje er meteen weer heel winters uit:

Weer een stukje verder met de kerststal. Het volgende figuurtje wordt de os.