Pagina's

woensdag 26 december 2012

Een kerstjurk met bijpassend kapsel

Evelien vond dat ze wel weer een jurk kon gebruiken voor de kerst. Daar was deze mama het wel mee eens, want bij kerst hoort een kerstjurk. En zolang de kleine dame het nog leuk vind dat mama ze voor haar maakt doen we dat! Een tijdje geleden had ik dit patroon gekocht, die werd ook goedgekeurd door haar (gelukkig ;-) )
Het patroontje is heel makkelijk om te maken. Enige kanttekening is dat de jurk wel erg lang werd, het is de bedoeling dat hij tot de knieën komt (volgens het patroon). Ik moest er bijna tien cm. vanaf knippen van de onderkant, best zonde van de stof. Zijn de kindjes in België dan zo veel langer dan in Nederland?

De knopen werden door dochterlief zelf uitgekozen in de stoffenwinkel. Tot haar grote geluk hadden ze hartjesknopen. En bij de Action slaagde ik voor bijpassende oorbelletjes, als je goed kijkt zie je witte roosjes in haar oortjes (drie paar oorbellen voor 1 hele euro).

Aan de achterkant sluit de jurk met een (wat kan het ook anders) hartjesknoop.
En zie hier haar mooie kerstkapsel, tadaaaaaaaaaa:

Pijn in mijn vingers, maar ben er stiekum best trots op. Wat zal ze veel krullen hebben over een paar dagen :-)


maandag 24 december 2012

Kerstkaartjes (pin#10)

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben zit ik niet echt in mijn kaartenmaak-periode. Maar kerst zonder zelfgemaakte kaarten dat kan natuurlijk niet. Ik ging dit keer produktie werken. Met een beetje inspiratie van deze kaart kwam ik uit op veel kaarten.
En daarna heb ik nog een boel sneeuwpoppetjes gestempeld, hebben we toch nog een beetje een witte kerst ;-)
Ook had ik nog een aantal oude Creatief met Foto's liggen, daar maakte ik enveloppen van. Met een etiket voorop geplakt komt er een gezellig kaartje in de brievenbus.

Fijne kerstdagen allemaal, geniet er lekker van.
 


vrijdag 14 december 2012

Beanie

Evelien wilde graag een nieuwe muts, ik had een leuk patroon gezien op Revlie haar blog en die leek me wel leuk voor haar. Van de week bezig geweest tot 's avonds half twee om hem af te krijgen, want hij werd zo leuk. Soms heb je dat dat je dan gewoon niet kan stoppen.
Frustratie ten over toen de volgende dag bleek dat ze hem niet pastte. Hier zie je dan ook een ballon die hem showt. Onderaan de oorflapjes had ik nog leuke vlechtjes gemaakt.
 
Roze flappen op verzoek, hahaha. De omtrek van het mutsje komt op 52 cm. Volgens my good old friend Google is dat voor een kind tussen de twee en vier jaar. Ik ga hem dan maar op marktplaats zetten. Weggooien is ook zonde....


zondag 9 december 2012

Verwennerij

Van de week kreeg ik mijn kerstswap ook binnen. Carin verwende mij met een heel erg leuk pakket. Ik maakte de doos open en zo zat het bij elkaar ingepakt:
Ik werd verwend met maar liefst drie patronen. Ik had aangegeven dat ik de San Francisco purse graag wilde hebben, maar ze deed er meteen twee tasjes bij *happy!!*
Er zat ook nog wat lekkers in, tot grote vreugde van Michael die gek is op sinaasappelthee:
Ik kreeg katoen in twee tinten paars, en ook een zakje met allemaal leuk materiaal om mijn haakwerk mee op te pimpen:
En last but not least, de ami's. Twee kerstballen en twee trolletjes. Ze zitten nog in de verpakking, want ik wil er nog hangertjes aan maken zodat ik ze in de kerstboom kan hangen. En nu blijven ze mooi schoon als ze per ongeluk in vieze kinderhandjes terecht komen ;-)
Ontzettend gaaf pakket zo bij elkaar he :-) Carin ontzettend bedankt nogmaals.
 
 
 
 
 


vrijdag 7 december 2012

Swapperdeflap

Op facebook hebben we een haakclubje. Nou clubje, zeg maar gerust club, maar het is heel gezellig. Voor de kerst werd er een swap geörganiseerd en daar heb ik aan meegedaan. Ik maakte voor Astrid (ik weet niet of ze een blog heeft) een rendier, want dat was haar favoriete kerstitem:
Vinden jullie hem niet schattig!! En als je hem omdraait wat zie je daar:
Een ultra-schattig staartje aan zijn kont :-)
Samen met wat katoen en leuke dingetjes om je haakwerk te versieren pakte ik de boel in. Bij gebrek aan kerstpapier nam ik wat bruine zakken en stempelde ze met kerststerren:
En zo ging het pakket op de post. Wil je ook dit rendiertje maken? Het patroon kan je hier kopen.
En wil je nou ook een keertje met mij swappen? Stuur mij dan een berichtje, altijd leuk om eens te doen :-) Ik heb mijn pakketje ook al binnen, maar die heb ik nog dicht kunnen laten. Ik denk dat hij dit weekend ook open gemaakt wordt (weet het wel zeker, hahaha)
 
 


dinsdag 4 december 2012

Anti-pakjesavond!

Vanavond is het anti-pakjesavond. Deze is in het leven geroepen door Karin Luijten, de schrijfster van het anti-pakjes kookboek. Oftewel koken zonder pakjes en zakjes. Je kan er hier meer over lezen.
Nou heb ik al een hele tijd een turks kookboekje in huis met de bedoeling om er eens wat uit te maken. Vanavond was dan ook een mooie gelegenheid.
Ik maakte tomatenrijst en köfte. We hebben er echt heerlijk van gesmuld. Hieronder de twee recepten:
 
Tomatenrijst:
450 gram langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
30 gram boter
3 verse tomaten, ontveld en in stukjes
8 dl. kippebouillon
1 eetl. tomatenpuree
zout en versgemalen zwarte peper
 
Verhit de boter in de pan, en bak de stukjes tomaat erin. Voeg de puree en de bouilon toe en laat dit koken. Voeg dan de rijst toe. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het zachtjes koken tot alle rijst is opgenomen door de bouillon. Zet het vuur uit, roer de rijst nog eens goed door en laat het nog tien minuten staan met de deksel op de pan.
 
Hamburgers/köfte:
450 gram rundergehakt
1 gesnipperd uitje
2 eetl. paneermeel
2 eetl. gedroogde peterselie
1 theel. gemalen komijn
1 ei
 
Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm er burgers van. Smeer een grilpan in met olie en bak de burgers er in gaar.
 
En wat hebben jullie gegeten tijdens de anti-pakjesavond?
 
 


zondag 2 december 2012

Foto's en zo.

Wij wensen jullie een fijne sinterklaas toe:
Deze foto is vorige week genomen tijdens de intocht in Heerhugowaard. Via blogspot kan ik geen foto's meer neerzetten. Dan moet ik extra ruimte gaan kopen, maar ik blijf een hollander he. Gratis of niet ;-) Ik heb nu de foto's opgeladen via Imageshack. Misschien ook een tip voor andere bloggers die hetzelfde probleem hebben.
 
Welkom ook aan mijn nieuwe volgers, superleuk weer een paar erbij.